ABOUT KATHRINE HEIBERG

Jag är ingen ”natural born rider”, trots att jag inte var mer än två år gammal första gången jag satt på en häst. Som barn gick jag på ridskolor, fick en del i en ridskolehäst som ingen annan ville ha, men förstod aldrig helt det där med ”en halv parad” och hur det skulle kännas när hästen gick korrekt. Men jag älskade att vara med hästarna.

När jag fyllde trettio fick jag en pensionerad galopphäst Falcon som visade sig ha kissing spines. Efter att Falcon lämnade för de sälla jaktmarkerna insåg jag att ett liv utan häst inte var ett liv för mig. Så jag började leta. Jag hittade till slut Flaire, min första soulmate. Hon visade mig att jag blev tvungen att hitta en ny väg med min ridning. Det blev först klassisk dressyr sedan akademisk ridkonst, som 1996 blev lösningen. Äntligen fick jag lära mig hur man rider en häst så att den utvecklas hälsosamt i både kropp och själ.

På besök i Legoland 4 år gammal.

Hagar och utsikt på Charlottenberg.

2015 köpte min man och jag Charlottenberg, en gård belägen högt uppe på Söderslätt och 2017 var ridhus, hagar, kursboende mm klart. Min gamla dröm om att bo på ett ställe där människor och hästar kan komma och lära sig att umgås med glädje och respekt och tillsammans uppnå framgång var plötsligt verklighet.

Jag är utbildad inom Klassisk Dressyr och Akademisk Ridkonst och tog mina första steg hos Ellen Sand i Danmark (Klassisk Dressyr). Det var fantastiskt att få rida Ellens utbildade hästar, och för första gången få uppleva hur det är att rida en häst som bär. Jag satt på en medelstor ponny men kände mig som en kung på en statlig hingst. Jaha – det var det här det handlade om!

Sen blev det Den Akademiske Ridkonst och i mer än 10 har jag ridit för Hanna Engström, men även for Carina Ericksson, Christoffer Dahlgren samt en vecka som veckoelev hos Bent Branderup.

Det är hos Hanna Engström på Ekeskogs Riding Academy på Gotland att jag har genomfört utbildningen till Sitsinstruktör.

När det gäller hur man bygger relation från marken har deltagande i Piet Nibbelinks kurs utökat mina erfarenheter ganska mycket från 90’talets succébok ”Dansar med hästar”.

Och sist men inte minst har jag fått fantastiska lektioner av Jeanette Släger som är certifierad inom Centrerad Ridning. Men entusiasm och millimeterprecision har hon optimerat varje byggsten i min kropp.

Och så klart är hästarna fortfarande väldigt viktiga läromästare. Varje dag.

Min Pappa, Farfar, farfars häst Hassan, jag och min lillebror Carl.

Introduktion Ridakademi

Om Kathrine Heiberg

Clinics

Våra Hästar

Testimonials

Welcome       Riding Academy       Contact       Rooms       Books       Music

© All material and logos are copyright Charlottenberg Group except for otherwise mentioned. ® Charlottenberg Group, Charlottenberg Academy and all sub brands, Skandigration, Mefune, Heartland Rockhouse, Southern Plain, Cebege, the Manderers, Le Broden are all trademarks and part of the Charlottenberg Group. Lyrics and other media related material; Copyright Heartland Rockhouse. Charlottenberg Group est 2004. info (at) charlottenberggroup.com