TESTIMONIALS

Winter in Skåne 2020

Hur känns det – vad får man ut av att komma till Charlottenberg?

Du är alltid välkommen att kontakta oss och få kontaktuppgifter till någon som har varit här på kurs.

Målet med utbildningen är att du ska få med dig verktyg som du alltid kan använda – till alla hästar. Du kommer att slippa nästan alla negativa tankar om att du kanske inte är bra nog, att du gör fel osv.

Det är klart att vi alla kan bli bättre, att vi alla gör fel, men om du har lärt dig att lyssna och förstå hästens kropp och dina egna hjälpare, så har du verktygen till att utveckla dig själv och din häst(ar) i rätt riktning. Ni kommer helt enkelt att ha mer glädje tillsammans, mer respekt för varandra och mer gemensam framgång.

Då blir det också mycket enklare att förlåta såväl hästen som dig själv när det ibland blir tokigt och fel.

Hårt och fokuserat arbete kan också vara kul!

Charles, Vanja och GT efter en hel dags utbildning.

Charles-Elis Pyron

Oftast har undervisning som jag har fått förut handlat om att göra vad instruktören säger för att få hästen att göra något. På Charlottenberg är det helt annorlunda! 

Kathrine gav i stället undervisning i att lyssna på hästen och att förstå vad som händer i hästens kropp. Det var första gången i alla år jag har ridit som jag verkligen kunde förklara var jag hade alla benen på hästen och hur den rörde sig på volten. Med den information kunde jag själv räkna ut vad jag skulle göra om något blev fel.

Genom övningar med min egen kropp fick jag förståelse för exakt hur lite som krävs för att justera hästen.

Dessa två verktyg har helt ändrat min ridning. Från envägskommunikation till tvåvägskommunikation! När jag rider känner jag alla rörelser och om hästen inte rör sig korrekt vet jag nu hur jag ska korrigera eller finjustera genom min kropp. Min hand, ben och sits har verkligen blivit hjälpta. Och det fungerar på alla hästar jag rider.

Introduktion Ridakademi

Om Kathrine Heiberg

Clinics

Våra Hästar

Testimonials

Welcome       Riding Academy       Contact       Rooms       Books       Music

© All material and logos are copyright Charlottenberg Group except for otherwise mentioned. ® Charlottenberg Group, Charlottenberg Academy and all sub brands, Skandigration, Mefune, Heartland Rockhouse, Southern Plain, Cebege, the Manderers, Le Broden are all trademarks and part of the Charlottenberg Group. Lyrics and other media related material; Copyright Heartland Rockhouse. Charlottenberg Group est 2004. info (at) charlottenberggroup.com