HORSES AT CHARLOTTENBERG

Winter in Skåne 2020

Ta med din häst till Charlottenberg

Det är enkelt att ta din häst till Charlottenberg Riding Academy. Vi har massor av gästhagar och erbjuder möjlighet att hyra box om det behövs.
Parkeringsområdet är stort, du behöver inte backa – om du inte gillar det förstås!
Har du svårt för att lasta eller köra själv? Vår granne, galopptränare Peter Jardby, kör ofta hästar till och från Stockholm och Göteborg, så behöver du transport kan ni säkert hitta en lösning.
Vi kan naturligtvis ta med lastning i kursen, inkl. att backa med släpet. Speciellt om du är här i flera dagar – så kan ni i lugn och ro få det till att fungera.

Min dotter Emilie med sin bästa vän för 20 år sedan, ponnyn Bella.

Morgonmöte på Charlottenberg. Robin längst till vänster var på
besök en sommar.

Våra hästar på Charlottenberg

Alla hästarna kommer från samma uppfödare, Kaj Jensen på Nordjylland. Hästarna lever där på stora ängar helt utan påverkan och utbildning. Utmaningen har varit att alla mina hästar har varit helt råa när jag fick dom – bortsett från Flaire som jag köpte genom en hästhandlare. Fördelen är att de inte har varit med om felbehandling eller felridning.

Kaj har gått i pension nu. Jag hade tur att få två av de sista danska varmblod (halvblod på svenska) han hade kvar – Arkimedes och Maximilian.

Flaire 1993 – 2008

Min första soul mate, som jag köpte i 1996, visade mig att jag inte var så bra på att rida, och jag var lyhörd nog till att förstå vad hon berättade. Efter tolv fantastiska år fick hon en giktliknande sjukdom i det ena frambenet och flög till hästhimlen.

Vår första sommar på Birkeröd Ridskola norr om Köpenhamn.

Där finns mycket gräs i hagarna – svårt att säga stopp när det smakar så gott.

Mikines f. 1996

Charlottenbergs Grand Old Lady. Jag köpte Mikines när hon var 2 år. Det tog mig många år och mycket utbildning att förstå henne på riktigt och att vinna hennes hjärta och hjärna. Lika lugn hon är i hagen, lika mycket temperament finns när vi jobbar. Kommunicerar jag inte korrekt händer ingenting. Men frågar jag exakt får jag ett underbart svar.
Mikines satte snabbt Maximilian och Arkimedes på plats – en ovärderlig partner i uppfostran av två unga individer.

Mischa 2011 – 2016

Mikines skulle så klart ha ett föl och hon var lycklig för Mischa. Det var så roligt att vara med vid fölningen och att uppfostra Mischa från början. Men när hon växte till var det något som inte stämde. Bakdelen hängde inte med i utvecklingen. Meniskerna i bägge bakknä höll på att förbena. Vi var överens om att ett liv utan annat innehåll än äta och sova inte var ett värdigt liv. Och så flög Mischa upp till tant Flaire.

Underbar och söt. Fem fina år är – bättre än inga alls.

En riktig kompis – alltid med på allt man kan hitta på.

Arkimedes f. 2014

Busiga Arkimedes är inte rädd för något. Och ju mer man kan hitta på desto bättre, man kanske kan locka med sig de andra? Arkimedes lär sig lätt, men har en kropp som kräver att man tar det långsamt och låter muskler, led och senor utvecklas i lugn och ro. Det ger så mycket glädje att se hur fysiken blir bättre och hur hela kroppen blir mer och mer harmonisk.

Maximilian f. 2014

Försiktiga Maximilian har mycket självtillit men inte så mycket självförtroende. Skönt att gömma sig bakom sin halvbror Arkimedes om något skulle se lite farligt ut. Kroppen är som tagen ur av en anatomisk lärobok men den mentala utvecklingen är väldig delikat. Maximilian var rent av lycklig när jag första gången satte mig upp på honom – det är detta han vill och detta han är född till göra.

Det tog tid att vinna Max förtroende, och han litar inte på någon han inte känner väl. Men han är fantastisk lojal.

Timja ställer gärna upp som fotomodell, är med i kurser etc. Vi är alla mycket glada för att hon tycker om att bo här.

Timja 2001 – 2020

Timja kom till Charlottenberg för att gå på bete en sommar. Varken Timja eller Mikines har någonsin varit bästisar med andra ston, men det tog fem minuter, så gick de sida vid sida dag och natt. Varken ägaren Lisa eller jag hade hjärta att skilja dom åt. Tur för oss alla att Lisa bara bor 5 min från Charlottenberg. Hösten 2020 sa Timja att det var dags att gå vidare, bakbenen hade gjort sitt. Ett fint avsked och Timja har nu allt det gröna gräs hon kan önska sig.

Introduktion Ridakademi

Om Kathrine Heiberg

Clinics

Våra Hästar

Testimonials

Welcome       Riding Academy       Contact       Rooms       Books       Music

© All material and logos are copyright Charlottenberg Group except for otherwise mentioned. ® Charlottenberg Group, Charlottenberg Academy and all sub brands, Skandigration, Mefune, Heartland Rockhouse, Southern Plain, Cebege, the Manderers, Le Broden are all trademarks and part of the Charlottenberg Group. Lyrics and other media related material; Copyright Heartland Rockhouse. Charlottenberg Group est 2004. info (at) charlottenberggroup.com